Hölö Ridklubb

Prova på ridning

Prova på ridningen varje lördagen klockan 11.00 och 11.30 Vi i cirka 30 min, de första gångerna är det bra om mamma eller pappa går bredvid hästen. Västkrav gäller för elever upp till 18 år. Hjälmar och västar finns att låna på ridskolan. Man anmäler sig för varje gång man vill rida..

Pris 80 kr (Medlemmar) 100 kr (Ej medlemmar). Anmälningar kan göras till Renée Ilvonen , 070-509 30 88.

Så går det till

När ni kommer till ridskolan så börjar ni med att gå och anmäla er i cafeterian. Cafeterian är ett rött hus bredvid den mindre av de två ridbanorna. Vid anmälan betalar man sin ridning, antingen kontant eller via swish, och får information om sin häst. Vad den heter, hur den ser ut och om den är ute eller inne. Här finns också möjlighet att boka nästa gångs ridning. Sedan provar man ut väst och hjälm, de flesta västarna finns inne i cafeterian, medan hjälmar finns inne i stallet (tredje dörren). När man är klar kan man gå in i stallet om hästen är inne så får ni instruktioner av stallpersonal. Om hästen är ute kan ni vänta vid ridbanan. Vid 11 kommer hästarna ställa upp på mitten av lilla ridbanan, och ryttarna i lektionen innan sitter av. Först då är det tillåtet att gå in på banan. Vi går in framför hästarna till sin egen häst, och sedan får ni vidare instruktioner av ridläraren. Under prova på-ridningen lär vi oss att styra hästen samt att trava och rida lätt. Lektionerna kan se olika ut med olika övningar, men vi travar alltid på samma sätt. En och en längs med hela ridbanan. Om man är ovan kan ridläraren hålla hästen medan mamma/pappa håller i barnet. När barnen kan rida helt själva på olika hästar i både skritt och trav samt ha någorlunda koll på lättridningen är de färdiga för att gå vidare till en 10-veckorkurs. Ni kommer då får information av Jonna eller Renee.

Regler

För att prova på-ridningen ska flyta på så bra som möjligt så kommer här en förtydling av de regler vi har.

  • - Anmälning sker från gång till gång.
  • - Det går bra att anmäla framåt i tiden om Ni inte kan nästkommande gång.
  • - Om det är fullt kan Ni anmäla sig som reserv. Vi kontaktar Er om en plats skulle bli ledig, senast kl 9 på lördag morgon. Om Ni blir erbjuden en plats har Ni rätt att tacka nej utan att bli betalningsskyldiga.
  • - Om Ni står på reservplats är det möjligt att anmäla sig kommande gång till en ordinarie plats också. Dock kan Ni inte anmäla till två ordinarie platser på två olika lördagar.
  • - Avanmälan ska ske senast kl 18 på fredag kväll. Avanmälan som sker senare debiteras till fullt pris om inte reserv kan ordnas.
  • - Betalning sker innan ridlektionen börjar, antingen kontant eller via swish.Personalinloggning Logga ut